Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Biga’da gerçekleştirdiği ziyaretlerde Biga iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi, vatandaşlarla buluştu ve çalışmaları yerinde inceledi. Vali Doç. Dr. Toraman aynı zamanda İçdaş Tersanesi’nde bakım ve onarım süreçleri devam eden Yüzer Üretim Tesisi’ni yerinde inceledi. Vali Doç. Dr. Toraman’a Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı eşlik etti.
YÜZER ÜRETİM TESİSİ HAKKINDA BİLGİ ALDI
Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Biga’daki ziyaretlerine İçdaş Tersanesi’nden başladı. Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, İçdaş Tersanesi’ni ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı’nın da eşlik ettiği ziyarette, Türkiye’nin Karadeniz Sakarya Gaz Sahası’ndaki doğal gaz üretimini iki katına çıkarması planlanan Yüzer Üretim Tesisi’nin bakım ve onarım süreçleri hakkında yetkililerden bilgi alındı.
OSB’DE İŞ DÜNYASININ TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU,
İŞÇİLERLE BİRLİKTE YEMEK YEDİ
Çanakkale Valisi Ömer Toraman ve Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı, ziyaretlerinin ikinci durağında Biga Organize Sanayi Bölgesi’nde Biga OSB Başkanı Şadan Doğan ve yönetimiyle bir araya geldiler. Ziyarette Biga OSB mütevelli heyeti de yer aldı. Biga iş dünyasının OSB genelindeki beklentilerini, çalışmalarını ve genişleme sahasıyla ilgili durumu Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman’a aktaran Biga TSO ve Biga OSB Başkanı Şadan Doğan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Biga OSB’nin potansiyelinin yüksek olduğunu ifade eden ve destek beklediklerini dile getiren Şadan Doğan Vali Toraman’a teşekkürlerini iletti.
Samimi sohbetin ve değerlendirmelerin ardından Biga Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Minar Mobilya San. ve Tic. Ltd. Şti ve Fumar Tütün Mamülleri Sanayi ve Tic. A.Ş. Üretim fabrikaları ziyaret edildi. Ziyaretlerde Vali Doç. Dr. Toraman’a Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı ile Biga Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şadan Doğan da eşlik ettiler. Ziyaretler kapsamında üretim alanlarını gezerek tesis sahiplerinden üretim süreci hakkında bilgi alan Vali Doç. Dr. Toraman ve beraberindekiler, yetkililere ve tüm çalışanlara teşekkür ederek bol ve bereketli kazanç dilediler.
Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Minar Mobilya San. ve Tic. Ltd. Şti. Üretim fabrikasına gerçekleştirdiği ziyaretin ardından öğle yemeğinde işçilerle bir araya geldi. Ziyaret kapsamında işçilerle sohbet eden ve taleplerini dinleyen Vali Doç. Dr. Ömer Toraman, emeklerinden dolayı kendilerine teşekkür ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.
ÇARŞAMBA PAZARI ZİYARETİ
Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Biga Kapalı Pazaryeri’ni ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Pazar tezgâhlarını gezerek esnafla sohbet eden Vali Doç. Dr. Toraman talep ve önerilerini dinleyerek hayırlı ve bol bereketli kazançlar diledi. Ziyarete Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı da eşlik etti.
EMNİYET BİNASI İNŞAASI DENETLENDİ
Çarşamba pazarının ardından ise Vali Doç. Dr. Ömer Toraman, Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amirliği hizmet binası inşaat alanında incelemelerde bulundu. Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı'nın da eşlik ettiği incelemelerde Vali Doç. Dr. Toraman, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Biga İlçe Emniyet Müdürü Emre Bolat da inceleme sırasında yer aldı.
ODA ZİYARETLERİ YAPILDI
Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, sırasıyla Biga Ziraat Odası, Biga Ticaret ve Sanayi Odası ve Biga Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi.
Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman iade-i ziyaret kapsamında Biga Ziraat Odası’nı ziyaret etti. Ziyarete Biga Kaymakamı Erdinç Kayabaşı ile Biga İlçe Emniyet Müdürü Emre Bolat da eşlik ederken; misafirleri Ziraat Odası Meclis Başkanı Taner Kömürcü, Yönetim Kurulu Başkanı M. Güray Ergün, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Cesur, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Hüseyin Türköz, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ceylan, Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Şen ve Genel Sekreter Arif Ödül karşıladı. Ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.
İkinci durak ise Biga Ticaret ve Sanayi Odası oldu. Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Biga TSO Meclis Başkanı Melih Akyıl, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve komite başkanları, Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman’ı ve beraberindekileri karşıladılar. Ziyarette oda faaliyetlerinin yanı sıra takip ettikleri projeler ve Biga’nın geleceği için gerçekleşmesi gerektiğini düşündükleri projeler hakkında Biga TSO Başkanı Şadan Doğan bir sunum gerçekleştirdi. Ziyarette konuşan Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan özetle; “Biga iş dünyası olarak hem ekonomiye, hem de istihdama katkı sağlamak için her zamankinden daha çok çalışmak hedefiyle mücadele ediyoruz. Biga’mız Çanakkale’mizin ekonomik başkenti olma özelliğini her geçen zaman daha çok perçinliyor. Ortaya koyduğumuz vizyon, çalışma azmimiz ve ekonomik büyüklüğümüzle Çanakkale için çok özel bir noktada olduğumuzu biliyoruz. Öncelikle nazik ziyaretiniz için odamız, yönetimimiz ve Biga iş dünyamız adına sizlere teşekkür ediyor; sizleri Biga’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Biga’mızı ikinci yüzyılın parlayan yıldızı haline getirecek çok önemli projelerin konuşulduğu bir dönemdeyiz. Ekibimiz deneyimli ve istekli iş insanlarımızdan oluşuyor. Hep birlikte Biga’mız için sorumluluk almaktan, çalışmaktan, mücadele etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. İnşallah projelerimizin tamamını da hayata geçireceğiz. Devletimizin desteği ile ekonomik olarak güzel bir geleceğe adım atabileceğiz. Komitelerimize, Meclis üyelerimize, yönetimimize ve idari personelimize özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum. Biga’mızda tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları olarak hep birlikte tek vücut olarak çalışıyoruz. Başta sayın kaymakamımız ve daire müdürlerimiz olmak üzere değerli bir uyum içinde çalışma kültürüne sahibiz. Sizlerin huzurunda başta sayın kaymakamımız olmak üzere tüm müdür ve amirlerimize ve tüm personellerine teşekkür ediyorum. Sizlere de bir kez daha Biga’mıza ve Çanakkale’mize kattığınız değer ve nazik ziyaretiniz için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Samimi sohbetin ardından hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle ziyaret sona erdi.
Oda ziyaretleri kapsamında son durak Biga Ticaret Borsası oldu. Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı eşliğinde Biga Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek yetkililerle bir araya geldi. Ziyarette, borsanın faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Ziyarette, Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Baş, Meclis Başkanı İ. Kahraman Soydan, Yönetim Kurulu Üyeleri Faruk Sezen, Bünyamin Tekin, Hüseyin Gençoğlu, Ramazan Korkut; Meclis Üyeleri Ramazan Ceylan, Sedat Yeni, Tevfik Coşkuner ve Genel Sekreter İbrahim Sütçü tarafından karşılandı. Vali Doç. Dr. Toraman, Borsa yöneticileriyle bir süre görüşerek Biga’daki tarım ve hayvancılık faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Baş, Biga Ticaret Borsası’nın faaliyet alanlarını ve bölge ekonomisine katkı sağlayan çalışmalarını aktardı. Ziyaret, geçtiğimiz yıl faaliyete geçen Mısır Kurutma Tesisi’nin incelenmesiyle sona erdi.
SON DURAK DOĞTAŞ FABRİKASI OLDU
Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, 1972 yılından bu yana Biga’da üretim yapan ülkemizin önemli markalarından biri olan Doğtaş Mobilya Fabrikası’nı ziyaret etti. Fabrikanın üretim tesislerini gezerek incelemelerde bulunan Vali Doç. Dr. Toraman, DOĞTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Şadan Doğan’dan fabrika hakkında bilgi alarak; yatırım, istihdam, üretim ve ihracat alanında göstermiş oldukları başarıların devamını diledi. Ziyarete Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı da eşlik etti.
(Haber: Ahmet Tunç)