Doğtaş Kelebek Mobilya'nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Biga Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şadan Doğan'a, arkadaşları tarafından yaptırılan eser niteliğinde hazırlanan sürpriz çeşmenin açılışı bugün Bademlik bölgesinde gerçekleştirildi.

Açılışa eşi Ayla Doğan ve çocukları, torunları ve aile bireyleri ile birlikte katılan Şadan Doğan'ı yakın arkadaşları yalnız bırakmadı. Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Biga Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Tulnay, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Demir, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Biga Esnaf Odası Başkanı İbrahim Mutur, Biga Şoförler Odası Başkanı Sait Tanur, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Kurt, Sakarya Mahallesi Muhtarı Mert Kurt, Biga İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Servi, Biga İlçe Emniyet Müdürü Emre Bolat, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Gümüşçay Belediye Başkanı Hasan Kırım, Ak Parti Biga İlçe Başkanı Nihat Borazan, CHP Biga İlçe Başkanı Cemal Mantar, Biga Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Arda Bozkurt, Bigaspor Başkanı Levent Şahin, Doğnak Başkanı Serdinç Gündüz, belediye meclis üyeleri, Biga TSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri ve Şadan Doğan'ın yakın arkadaşları, Bademlik sakinleri açılışta yer aldılar.

"SAKLAMAK ZOR OLDU BİZİM İÇİN"

Açılışta konuşan Biga TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Çakır; "Şadan Doğan ağabeyimiz ile 13 yıldır birlikteyiz, öncesinde de komşuluğumuz ortaklığımız var. Kendisi bizim ağabeyimizdir. Çeşme süprizine 6-7 ay önce 10-15 kişilik bir grupla başladık. Kimin kapısını çalsak bu konuda hayır denmeyeceğini biliyorduk. Kısıtlı bir grupla yapalım ki Şadan Ağabeyimizin kulağına gitmesin istedik. Çok zor bir şey; Biga’da yere iğne düşse haberi olan bir kişiden bahsediyoruz. Bunu saklamak bizim için çok zor oldu. Kadir ağabeyimiz ilk projeyi söylediğinde; tabi ki ne demek, keşke daha büyüğünü yapabilsek, çeşme yerine adına köprü yapabilsek keşke diye düşündük. Arkadaşlarımızı aradık; herkes canı gönülden koşturdu. Emeği geçen, Şadan Doğan Ağabeyimizi düşünen seven herkese teşekkür ediyorum. Şadan Doğan ağabeyimizi çok seviyoruz, sana layık olması için çok uğraştık. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

"ÇOK YOĞUN BİR SÜREÇ GEÇİRDİK"

Çeşmeyi tasarlayan ve yapımını üstlenen Ali Demirkol ise açılışta yaptığı konuşmada; "Arkadaşlarının Şadan’ı, iş arkadaşlarının Şadan Beyi, ama Biga’nın Şadan Ağabeyi. Arkadaşlar beni çağırdığında projeyi anlattıklarında projeye bende katıldım. 138’nci tescilli yapımız oldu, Şadan Doğan adına tescilli bir çeşme oldu. Çok değişik ve benzeri olduğu için Kültür Bakanlığı onayladı. Bunun benim eserim olduğunu söylemem yanlış olur; arkadaşlarımızla birlikte çok yoğun bir süreç geçirdik. Modern Şadırvan olarak ele alınıp, yeni bir yapı olarak değerlendirilebilir. Şadan Doğan Çeşmesi güzel renklerin ürettiği bir çalışma ve eser oldu. Türkiye’de benzeri olmayan, kendisi değil de arkadaşlarının yaptırdığı yegane başka bir örneğinin olmadığı bir çeşme olduğunu düşünüyorum. Şadan Doğan ağabeyimizin umarım hoşuna gitmiştir, sevmiştir. Her şey için sana teşekkür ediyoruz, senden önce de özgürlüğümüzü kazandıran son başbuğumuz Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkür ediyorum. Çeşmeyi tasarlarken dört ana unsur kullandık. Şadan Ağabeyimiz en uzun olan, bir kısası eşi ve çocuklarını betimlemeye çalıştık, umarım sevmişlerdir. Nice güzel şeyler bizim olsun dileklerimle” ifadelerini kullandı.

"HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Açılışta konuşan Şadan Doğan ise; "Çeşmeyi ilk gördüğüm zaman tepki verdim; ilk defa söyleyeceğim. Bacanağım yanımdaydı; “Belediye başkanımız ile görüşelim çeşmeye rahmetli babamızın, kayınpederimizin adını verelim” dedim. Herkes bir şey saklıyor. Herkes benden bir şey saklıyor. Ama kuşkulandım bu mahallenin çocuğuyum herhalde Şadan Doğan Çeşmesi yapacaklar diye içimden geçirdim. Bu mahallede doğdum, büyüdüm. Şurada çay taşıdım, akşamları da Kuşçu Recep ile çiftetelli oynadık. Hayatta dostlukları ve arkadaşlıkları ayrı tutuyorum. Türkiye’de bir dostum var; İbrahim dostumdur. En çok sevdiğim saydığım, bu mahallede nöbet tuttuğumuzdur, kimseyi sokmadığımız, Fetocan çok iyi dosttur, bir de Rıdvan kardeşimiz vardı. Sonradan mahalleye ilk yabancı girenler; Kabaklık mahallesinden Boyacı Ergün, Mesut Ceylan gibi arkadaşlarımız ilk yabancı giren arkadaşlarımız oldu. Buraya yabancı giremiyordu; ben ve arkadaşlarım sabahlara kadar mahallemizde nöbet tuttuk. En son delikanlı başkanlığı yaptığım zaman yabancılara mahalleye serbest bıraktık. Hele düğünlerde mahallemizde kızlara kimse bakamazdı. Hepinizin emeğine sağlık. Ben hayatta üç şeyi çok seviyorum; her zaman gururla söylediğim gibi işim, eşim ve Bademlik mahallesidir. Bizim mahallemizin kültürü bambaşka bir kültürdür. Onun için mahallemize her zaman çok teşekkür ederim. Bir de tabi ister istemez Sarı renkleri sevdiğimiz için Sarı-Lacivert en büyük Fenerbahçe olduğu için renklerle de hiç ayrım yapmayız. Bigaspor, Adaspor da bizimdir. Biz sadece Bademlik Mahallesi ile kalmayacağız, Belediye Başkan vekilimiz, milletvekillimiz de burada, nasip ederse bir yer seçip bakacağız rahmetli kayınpederim adına da bir çeşme yaptırmak istiyoruz. Eşime de sözüm var; Biga’da onun adına bir anaokulu yapmak istiyoruz. Hepiniz katıldığınız için tek tek teşekkür ediyorum, hepinizi çok seviyorum. Bu benim için büyük sürpriz oldu. Akşam arabayı buraya çektim, zorla beni arabaya bindirip götürmeye çalışıyorlar. Akşam bir şey var diye düşündüm ama direkleri akşam fark edemedim. Biga belediyemiz çalışanlarına da çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Biga Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Tulnay; "Ben de bir Bademlik mahalleli olarak bu değerli eserin açılışında Biga Belediye Başkan vekili olarak burada olmaktan muazzam bir mutluluk duyuyorum. Eseri ortaya koyan, bunu düşünen ve olması için emek gösteren kim varsa; herkese teşekkür ediyorum. Şadan Doğan ağabeyimiz mahallemize, Biga’mıza, Çanakkale ve ülkemize değer katan bir aileye mensup. Kendisi de ilçemize uzun yıllardır başkanlık yapan bir ağabeyimiz. Bu yöntem ve yolla mahallemize değer katılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Son olarak kürsüye çıkan Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı; "Bugün böylesine hayırlı bir işle sizlerin arasında olmaktan ciddi bir mutluluk duyuyorum. Göreve başlayalı henüz 1 ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen Bigalı hemşerilerimizin sıcakkanlılığı, paydaşlarımızın destekleriyle kısa sürede tanıma imkanımız oldu. Bu süreçte Şadan Doğan başkanımız, ağabeyimiz nereye gitsem, nereye el atsam karşımıza çıktı, hayır hasenat işlerinde. Gerçektende sevindirici ilçemize ve ülkemiz için ciddi katma değerler sağlanılıyor Biga’mızda ama bu refahın Bigalı hemşerilerimizle de paylaşılması daha da önemli. Bu nokta da her taşında, toprağında Şadan Doğan ağabeyimizin emeğinin olması beni de çok etkiledi. Çeşme hadisesinden benimde haberim oldu. Göreve geldiğimizin ikinci haftasında öğrendik. İki haftadan bu yana bu süreci bende büyük bir ciddiyetle saklıyordum Şadan Doğan başkanımızdan. Bu tür tarihe not düşmeler, elbette bir çeşme hayır işi çok güzel. Daha önemlisi ise bu memlekete benliğini bırakmış, alın terini akıtmış olan bir büyüğümüzün adının çeşme ile yaşatılması son derece önemli. Rabbim devamını getirtsin. Bugün burada Şadan Doğan başkanmımızı yalnız bırakmayan siz hemşerilerimize, Çeşmenin tasarlanmasında, yapımında emeği geçen sanatkar ve işçilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Çeşmemizin Biga’ya hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından okunan dua ile çeşmenin açılışına geçildi. Açılış kurdelası kesildikten sonra Şadan Doğan katılan herkese tek tek teşekkür etti.

(Haber: Ahmet Tunç-Çiğdem Özden Demiray)

649Af7Ef 997B 4A42 9D7D C0Eb08D99437

5A938431 1663 4D0F B8B0 39A538Cee41E

Biga’da ayılar arı kovanlarına saldırdı! Bal üreticileri isyanda... Biga’da ayılar arı kovanlarına saldırdı! Bal üreticileri isyanda...

686A62Bd A5D3 4594 8026 8780348B1C97

3D2A2D98 5947 4D71 A2D0 Ecc2747Ad164

7Fb49C5E Bb15 4E49 B4Da 63A218683Fcd

222Aea99 5Cfd 4Eb0 Bf77 7Cdc40Eda17C

D59De1C9 4000 402F Bbac D7Ff28C9A6D8

423Ba7Ea 5Cf5 49E8 987E 8Da641D28239

2F04D8F2 C590 493E A77B 0B508Ba8Fb5F

39A17D94 D4Fe 41Ff 83B7 F679C8907Bf1

E33B1Cac C8F5 4Bc9 9B81 E9Fd09E60D96

D993548C D46D 4De6 901B 27Fe4F64246A

935743E0 Dbf3 415B 9B78 Df6Fe98F5D46

27Dd1C1F 71B7 41Fb 9Fc5 40C9C7Ec7Cd8

8E0D7783 63D0 423C B348 E408467E1726

1Ea366B5 F8Ea 42Fe B03E 0E25A3B5A694

Editör: Ahmet Tunç