Çanakkale Çan ilçemizde temelleri atılan Kale Grubunun “Kale 65. Yıl Seramik Bayramı ve Granit Slab Fabrikası Temel Atma Töreni” çeşitli etkinliklerle kutlandı. Her yıl geleneksel olarak 27 Temmuz’da kutlanan geleneksel Seramik Bayramı, “Dün, Bugün, Yarın - İyi Bak Dünyana” mottosu ile gerçekleştirildi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank, Çanakkale Valisi Sayın İlhami Aktaş, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Sayın Bülent Turan ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Sayın Jülide İskenderoğlu’nun katılımları ile gerçekleştirilen etkinliklerde Odamızı temsilen ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç ve Genel Sekreter Sema Sandal hazır bulundu.
Kale 65. Yıl Seramik Bayramı ve Granit Slab Fabrikası Temel Atma Töreni ile ilgili bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Çanakkale'mizin ve ülkemizin en değerli markalarından olan Kale Seramik fabrikamızın kuruluşunun 65. yılı vesilesiyle Çan’da düzenlenen bir dizi programa katıldık. Öncelikle, 1957’de nüfusu 1.000 değilken, bugün 30.000’i geçen Çan’da, üretme sevdası ile Kale Seramik fabrikalarını kuran büyüğümüz ve Meclis Şeref üyemiz merhum Dr. (h.c) İbrahim Bodur’u rahmet ve minnetle bir kez daha anıyorum. 65 yıl önce dünyaya geldiği gibi, 65 yıldır da dünyaya iyi gelen Kale Seramik fabrikaları, Çan’ı unutmadan büyümekte ve bugün ülke çapında 17 şirket ile faaliyetlerine devam etmektedir. Kale Grubu’nun, geleceğe yaptığı yatırımların üzerine her sene yenisini ekleyerek büyümesini sağlayan Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Zeynep Bodur Okyay ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı, aynı zamanda Meclis Başkanımız Osman Okyay’a buradan teşekkür ediyorum.” dedi.
"ÇANAKKALE İÇİN GURUR DOLU BİR GÜN"
AK Parti Grup Başkanvekili Turan, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale için gurur dolu bir gün yaşadıklarını söyledi. Çanakkale Boğazı'nın iki yakasını birleştiren 1915 Çanakkale Köprüsü'nün kente değer kattığını anlatan Turan, "Köprünün bölgemize kazandırılmasından sonra her sektörün, her kurumun Çanakkale'mize daha farklı bakma zorunluluğu var. Çanakkale merkezden Yunanistan, Avrupa iki yüz kilometre. Çanakkale merkezden İstanbul üç yüz kilometre. Yeni pazarlara kesintisiz ulaşmanın adı oldu köprü." ifadesini kullandı.
Yeni organize sanayi bölgeleri, teknoparklar ve birçok yatırımla da Çanakkale'nin değer kazandığını kaydeden Turan, şöyle konuştu: "Ülkemiz güçlü bir ülke, Türkiye güçlü olmasa tarihten gelen bir hatıramız olmasa ne Kuzey Kıbrıs'ın kapalı Maraş'ı açık olurdu, ne Azerbaycan'ın Karabağ'ı bugün özgür olurdu, ne Libya'da Türk askeri anlı şanlı bayrağımızla orada olurdu. Türkiye güçlü bir ülke. Ayasofya'yı açarak da yatırımları yaparak da bunu ispatlamış durumda. Mavi Vatan'da, enerji aramalarında, her tarafta Türkiye yeni bir destan yazıyor. Savunma sanayisinde bambaşka bir süreç başladı. İçinde bulduğumuz bu güzel bayramın sahibi olan Kale Grubu'nun sadece seramik yapmadığını, çok kıymetli işlerinin olduğunu ama bir kıymetli savunma sanayinde milli piyade tüfeğimizin Kale Grubu tarafından üretildiğinin altını çizmek isterim. Aynı şekilde Kale AR-GE'nin turbojet motorlarındaki yatırım imkanları çok kıymetli değerli."
"MİLLİ TURBOJET MOTORUMUZ KALİFİKASYONU BAŞARIYLA TAMAMLANDI"
Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay ise gruplarının oluşturduğu istihdam ile 2021 yılında en çok sigortalı, en çok kadın sigortalı ve en çok engelli sigortalı çalıştıran iş yeri unvanını aldığını söyledi. Okyay, 65 yıl önce Çan'a bir fidan diktiklerini ve bugün 17 şirket, 6 bine yakın çalışan, 6 milyar liraya yaklaşan ciro, 1300'e yakın tedarikçi, 250'yi aşkın münhasır bayi, 15 bin satış noktası ve 100'ü aşkın ülkeye ihracatı olan bir sanayi devine dönüştüklerini anlattı.
Türk sanayisine rol model olan babası İbrahim Bodur'u rahmetle andığını ifade eden Zeynep Bodur Okyay, şöyle konuştu: "Üretim, altyapı, ürün, pazarlama ve dağıtım konusunda sürdürülebilir olmak için doğru yatırımlar yaptık. İstihdam ve sürdürülebilir gelişim temelli insan kaynakları politikamızdan ödün vermedik. Çalışanlarımızı her zaman destekleyen ve besleyen bir kültür oluşturmaya odaklandık. Bu nedenle ne mutlu bize ki İbrahim Bey'den bu yana aynı yolu yürümekten büyük gurur duyduğumuz, beş nesil çalışanlarımız oldu. Bu yolculukta bize emeği geçen herkese, çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza, bayilerimize ve her alandaki paydaşlarımıza ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Biz, DNA'sında sanayicilik olan bir grubuz, seneye 100'üncü yılını kutlayacağımız cumhuriyetimizin en büyük kazanımlarımdan biri de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün arzusuna uyarak, bu topraklarda kazanılan büyük zaferi, ekonomik zaferle de taçlandırmak için 65 yıldır ilk gün gibi çalışıyoruz; katma değer yaratmak, en önemli önceliğimiz."
Savunma sanayisi alanında çalıştıklarını aktaran Okyay, "Kale AR-GE bünyesinde geliştirdiğimiz milli turbojet motorumuz KTJ-3200'ün kalifikasyonu başarıyla tamamlandı ve seri üretime geçildi. Tüm kontrol ve aksesuarları dahil Kale AR-GE tarafından geliştirilen motorumuzun, her parçasını kendimiz, yurt dışı bağımlılığımız olmadan üretiyoruz. Çakır füzesine güç verecek KTJ-1750 motorumuzun prototip seviyesi testleri son derece başarılı gidiyor. Yine tasarımını öz kaynak projesi olarak yürüttüğümüz bir diğer yeni motorumuz KTJ-3700 de farklı platformlara güç vermek için geliştirilmekte. Bu yıl bu motorun da ilk ateşlemeleri yapılacak. Geliştirdiğimiz motorlara yurt içinden olduğu kadar yurt dışı firmalardan da yoğun ilgi söz konusu." dedi. Okyay, Kale Seramik Vakfı'nın da kuruluşundan bu yana bölgeye, insanına, doğasına, eğitimine, bilim ve sanatına, kültürüne ve toplumsal yaşamına 350 milyon lirayı aşan destek verdiğini kaydetti.