Marmara Denizi'nde, Balıkesir açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası açıklama yapan deprem uzmanı Prof. Dr. Doğan Perinçek; "Şeytan üçgeninin sivri ucu Biga yönünü gösteriyor. Umarım bu enerji birikimi önümüzdeki 5 sene içinde büyük depreme neden olmaz ve uyumaya devam eden yöneticiler uyanıp tedbir almayı düşünmeye başlar" uyarısında bulundu. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür ise, "Öncü falan demek, spekülasyon yapmak doğru değil" dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Marmara Denizi olan 4,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Balıkesir'in 3,1 kilometre açıklarında saat 23.05'de meydana gelen depremin, 4,3 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Deprem Biga dahil bölgemizde de hissedildi. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Erdek açıklarında meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle kentte herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını bildirdi.

Kandilli Rasathanesi ise depremin merkez üssünün Harmanlı-Erdek olduğunu açıklarken depremin büyüklüğünü ise 4.5 olarak duyurdu. Kandilli Rasathanesine göre deprem 8.3 kilometre derinlikte meydana geldi.

400457728_998743341409667_3610795512194168095_n

"UMARIM YÖNETİCİLER UYANIP TEDBİR ALMAYI DÜŞÜNMEYE BAŞLAR"

Depremin 4.5 büyüklükte olduğunu ve Marmara Denizi içinde enerji transferi yönlendirmesini olduğunu ifade eden Prof. Dr. Doğan Perinçek, deprem konusunda yöneticilerin bir an önce tedbir almalarını gerektiğini hatırlatarak; "Daha dün uyardık. Şeytan Üçgeni göbeğinde 4.5 büyüklükte deprem yaşadık. Derinlik 8.3 km. Önceki paylaşımlarımda defalarca söylediğim gibi, Marmara Denizi içinde Şeytan Üçgeni yönünde enerji transferi yönlendirmesi var. Şeytan üçgeninin sivri ucu Biga yönünü gösteriyor. Bu enerji transferi Erdek, Biga, Çan Bayramiç, Ayvacık dolayında bulunan fayları harekete geçirmesi söz konusu olabilir.. Haritada sadeleştirerek işaretlediğim kırmızı hat olarak işaretli fay zonu üzerinde enerji birikimi olduğunu düşünüyorum. Umarım bu enerji birikimi önümüzdeki 5 sene içinde büyük depreme neden olmaz ve uyumaya devam eden yöneticiler uyanıp tedbir almayı düşünmeye başlar. Bu arada yöre halkı kendi başına yapacakları işlerden de var. Bunların başında olanı uyuyan yöneticileri uyandırmak. Devamı gelecektir, umarım artçılar 4 büyüklüğü geçmez. Bu depremin öncü olma olasılığı azalmaya başladı. Dikkatli olalım. Halkımıza geçmiş olsun demek yetmiyor. Uyarıyı dikkate alma zamanı geldi geçti" ifadelerini kullandı.

STP'de Biga'daki işgücü piyasası görüşüldü STP'de Biga'daki işgücü piyasası görüşüldü

"ÖNCÜ DEMEK SPEKÜLASYON OLUR"

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür ise, depremle ilgili sosyal medya X hesabından bir paylaşım yaptı. Görür, “Arkadaşlar, Marmara'da Harmanlı, Erdek/Balıkesir'de 4,5 deprem oldu. Deprem deprem beklediğimiz KAF'ın kuzey kolunda olmadı. Aksine Erdek kuzeyinden geçen mormal atım bileşeni olan güney kolu üzerinde oldu. Öncü falan demek, spekülasyon yapmak doğru değil. Sevgiyle” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Tunç)

Editör: Ahmet Tunç