EKONOMİ

Aronya meyvesinin ilk hasat şenliği yapıldı

MÜSİAD tarafından, geçtiğimiz yıl, Yenice Reşadiye Köyü’nde, üreticilere aronya fideleri dağıtılmıştı. O fideler toprakla buluştu ve mucize aronya meyvesi ilk ürünlerini verdi. MÜSİAD Kadın Çanakkale ve MÜSİAD Çanakkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu ev sahipliğinde, Yenice Reşadiye Köyü’nde Çanakkale’de ilk defa Aronya Meyvesi ilk hasat şenliği gerçekleştirildi. 

MÜSİAD tarafından, geçtiğimiz yıl, Yenice Reşadiye Köyü’nde, üreticilere aronya fideleri dağıtılmıştı. O fideler toprakla buluştu ve mucize aronya meyvesi ilk ürünlerini verdi. MÜSİAD Kadın Çanakkale ve MÜSİAD Çanakkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu ev sahipliğinde, Yenice Reşadiye Köyü’nde Çanakkale’de ilk defa Aronya Meyvesi ilk hasat şenliği gerçekleştirildi. 

MÜSİAD tarafından geçtiğimiz yıllarda Yenice Reşadiye Köyü’nde gerçekleşen bir etkinlikte, üreticilere aronya fideleri verilmişti. Değerli bir meyve olan aronya, Yeniceli üreticiler tarafından bölgede özenle yetiştirildi ve ilk ürünler elde edildi. Çanakkale’de önümüzdeki süreçte aronya meyvesinin adından daha sık söz edilmesi beklenirken, Çanakkale’de ilk defa Aronya Meyvesi Hasat Şenliği gerçekleşti.

Reşadiye Köyü Aronya Bahçesi’nde, gerçekleşen şenliğe Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Yenice Kaymakamı Musa Göktaş, , Çomü Rektörü Cüneyt Erenoğlu,MÜSİAD Çanakkale Şube Başkanı Eyüp Tan, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Kalkım Belediye Başkanı İbrahim Taşkın, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, MÜSİAD Kadın Çanakkale Başkanı Emel Torun, MÜSİAD Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkanı Atiye Laçin, Reşadiye Muhtarı Nuran Şen, Muhtarlar, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üyeleri katılım sağladı.

"MÜSİAD HER HAYIRLI TEŞEBBÜSÜN YANINDA OLMUŞTUR"

Hasat şenliğinde konuşmalarını gerçekleştiren MÜSİAD Çanakkale Şube Başkanı Eyüp Tan şunları söyledi:

"MÜSİAD Kadın Çanakkale ve MÜSİAD Çanakkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulumuzun ev sahipliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar günü programları kapsamında 6 Mart 2022'de ekimi yapılan Aronya fidanlarının ilk hasadını yapacak olmanın sevinci içerisindeyiz.

Küresel ölçekte toplam 165 şubeye ulaşan MÜSİAD Ahilik kültürünü temsilcisi olarak kültüre, medeniyete ve eğitime öncelik veren bir anlayışa sahiptir. Aldığı uluslararası inisiyatiflerle ticari diplomasiye, sosyal sorumluluk projeleriyle insani diplomasiye katkıda bulunan MÜSİAD, özellikle mesleki eğitim başta olmak üzere nitelikli insan kaynağının yetişmesine vesile olacak her hayırlı teşebbüsün daima arkasında olmuştur, Bizlerde Müsiad Çanakkale Şubesi olarak bu vizyon ve çalışma anlayışı ile yolumuza devam ediyoruz.

Kadının bulunduğu her alanda farkındalık oluşturmayı gaye edinen MÜSİAD Kadın bugün burada hep birlikte şahit olduğumuz;Antik Agonya topraklarında besin değeri çok yüksek bir çok hastalığa şifa olmuş Aronya meyvesinin ekimine öncülük ederek rol model oldu.Bir buçuk yıl önce geleceğe örnek olacak bir Sosyal Sorumluluk projesinin temellerini atan Çanakkale Şubesi olarak hasat şenliğinde hep birlikte olmaktan onur duyuyoruz.Sözlerime son verirken,Bu anlamlı projenin hayata geçmesinde emek veren MÜSİAD Kadın Çanakkale Başkanımız Emel Torun’a, MÜSİAD Çanakkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkanımız Atiye Laçin’e, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne, Reşadiye Muhtarı Nuran Şen’e, Hıdırlar, Kurtlar köyü Muhtarlarıma şükranlarımı sunuyorum. Hasat Şenliğimizde bizleri yalnız bırakmayan siz kıymetli misafirlerimize teşekkür ediyorum.Aronya Hasadımız bereketli olsun inşallah."dedi.

"ARONYA BİTKİSİ CİDDİ BİR GELİR KAYNAĞI OLACAK"

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ise hasat şenliğinde yapmış olduğu konuşmasında, “Bu mikro projelerden olay öyle bir yere gelir ki, başlayan bile bunu hayal edemez. Bunun için gerekli olan bazı şeyler var. 1. Bu proje için niyetli bir kitle lazım. Bu olmazsa bin tane patlamış iş var. Ciddi paralar harcanarak patlamış işler var. Çünkü doğru insanlarla, doğru zamanda doğru yerde yapılmıyor. Yenice bu konuda şanslı bir ilçe. Tütünden, bibere, biberden çileğe dönüldü. Çilek projesi de bundan daha büyük bir proje değildir. Ama şu anda bölgede söz sahibi değişti. Bugün gururla görüyorum ki bu işte gerek destekleyenler, gerek planlayanlar, gerek de uygulayanlar olarak doğru bir proje. Aronya bitkisi ciddi bir gelir kaynağı olacak. Seçilen yer, uygulayacak kişi çok önemli. Bizim erkekler, planlamayı çok iyi bilir ama çalışma kısmını çok sevmezler. İnanıyorum ki çok kısa bir sürede burada başlayan proje Yenice’yi kapsayacak. Çanakkale’mizin diğer bölgelerinde de ciddi bir üretim kapasitesi oluşacak” dedi.

(Haber Merkezi)