- Sağlık sunumu sırasında görevlerini şiddetsiz koşullarda yerine getirmek.
- Emeklerinin karşılığı olan özlük haklarını tam olarak almak.
- Görevlerinin yürütüm koşullarında gerekli her türlü birincil korunma önlemlerinin alınmasını, hastalanmalarının önlenmesini.
- Görevlerinim yürütümü sırasında mevcut riskler nedeniyle aralıklı olarak gerekli tetkik-kontrollerden geçirilmelerini.
- Bu kontroller sırasında ya da semptomlarla etkilendikleri, hastalandıkları zaman bunun kayda alınmasını.
- İşe bağlı bu hastalıklarının meslek hastalığı olarak kabul görmesini.
- İşe bağlı bu hastalıkları nedeniyle kendilerinde geçici ya da kalıcı olarak çalışma güçlerinde bir kısıtlanma olduğu zaman bunun geçici ya da kalıcı maluliyet yönünden değerlendirilmesini.
- İşe bağlı meslek hastalıkları nedeniyle ölümleri halinde geri kalanlarının mağduriyetinin önlenmesini istiyorlar.
- Sağlık çalışanları mutlaka ama mutlaka Covid-19’un meslek hastalığı olarak kabul edilmesini istiyorlar
Sağlıklı çalışma ortamı için karanlığa dur de
Çanakkale Tabip Odası, Kovid-19 salgını boyunca sağlık emekçilerin yaşamını yitirmesine dair yazılı açıklama yaptı. Bugün itibariyle Türkiye’de 65 hekim ve 145 sağlık çalışanının Kovid- 19 nedeniyl...
AÇIKLAMANIN TAMAMI ŞÖYLE:
"Bugün itibariyle,66 hekim olmak üzere 146 sağlık çalışanı hayatını kaybetmiştir. Salgına karşı yeterli önlem alındığını düşünmüyoruz ve sağlık çalışanları olarak zor durumda olduğumuzu, tükendiğimizi tüm halkımıza duyurmak istiyoruz. Tükendiğimizi hep birlikte güçlü bir şekilde dile getirmek, tükenmeden, ölmeden, emeğimizin hakkını alarak çalışabileceğimiz bir sağlık ortamı için, Çanakkale Tabip Odası olarak, TTB öncülüğünde ışık açma-kapama etkinliğimize tüm Çanakkale'yi davet ediyoruz. Ülke çapında dün başlayan etkinlik, saat 21.00'de başlıyor ve bir dakika boyunca ışık yakıp kapatıyoruz.
SAĞLIK ÇALIŞANLARI TÜKENDİKÇE KARANLIK ÇÖKÜYOR.
Sağlık çalışanları olarak ne istiyoruz?
Bunlar da ilginizi çekebilir