2020-2021 Su Ürünleri Av Sezonu açılışı, ilimiz Biga'nın Kemer Köyü Balıkçı Barınağında ve Çanakkale İskelesinde yapılan törenlerle gerçekleştirildi. Kemer Köyü Balıkçı Barınağında gerçekleştirilen törene; Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Kemer Köyü Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Mustafa Çiftçi, Kurum Amirleri, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, Teknik Personel, çok sayıda balıkçı ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, konuşmalarla devam etti. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ törende yaptığı konuşmada; "İlimiz bitkisel üretim ve hayvansal üretimde olduğu kadar su ürünlerinde de çok önemli bir potansiyele sahiptir. Çanakkale, Türkiye'de Muğla'dan sonra 671 km'lik en uzun kıyı şeridine sahip olan bir il.  Marmara Denizi, Çanakkale Boğazı, adalarımız, Edremit ve Saros körfezimiz var. Bu kadar av yataklarına sahip olan ender illerden bir tanesi. Bu kadar zengin av yataklarına sahip olan bir ilin avcılık potansiyeli de o denli iyi ve yüksek olması beklenir. 12 bine yakın balıkçımız bizde ruhsatlı ancak, 5400 civarında balıkçımız ruhsatlarını vize ettirerek 2019 yılında balıkçılık yaptığını görüyoruz. 2019 yılında 5.000 tona yakın bir balık avcılığı yapıldı. Toplam su ürünleri istihsali ise 8.000 tonun üzerinde gerçekleşti.  Bunun parasal değeri ise 250 milyon ₺'dir. Bununda ilimiz için iyi bir kazanç olduğu aşikardır. 15 Nisan'da gelen av yasağı 1 Eylül'den itibaren serbest olacak. Tekne sahipleri özledikleri denizlere açılarak 'Vira Bismillah' diyerek ağlarını mavi sularla buluşturacak. Rızkını denizden çıkaran tüm balıkçılarımıza bol bereketli bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum." diyerek balıkçılara bereketli bir av sezonu diledi.

Törende konuşan S.S Kemer Köyü Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Çiftçi, "İnşallah iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum. Müsilaj sorunundan sonra bu tabiatın vermiş olduğu bir hastalık. Bu bizleri bu süreçte biraz karamsar etti. Ancak bugün görüyorum ki Marmara Denizi'nde bizim ona salya dediğimiz müsilaj artık yok. Müsilaj tamamen temizlenmiş durumda. Bunun deneyleri incelemeleri yapıldı, inşallah bu sezon çok iyi bir sezon olacak" dedi.

Çanakkale Havalimanı’ndan 10 bin 175 yolcuya hizmet verildi Çanakkale Havalimanı’ndan 10 bin 175 yolcuya hizmet verildi

Konuşmaların ardından bereketli bir yıl olması için dualar edilip, kurdele kesildi. Balıkçılar, 'Vira Bismillah' eşliğinde av sahalarına uğurlandılar.  

Editör: TE Bilisim