Çanakkale’de ciddi bir sorun haline gelen sokak hayvanları dönem dönem ciddi sorunlar yaratıyordu. Yerel yönetimlerin yetki ve sorumluluk alanlarında ortaya çıkan görüntüler tepki çekerken; hayvan severlerin tepkisinden çekiniliyordu.

İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, Türkiye’deki örneklerini de inceleyerek Çanakkale’nin kanayan yarası haline gelen sokak hayvanları sorunu çözmek üzere kolları sıvadı. Hayvan severlerle de bir araya gelerek sokak hayvanlarının kısırlaştırılması projesini anlatan Nejat Önder’e hayvan severler de destek verdi.

“Kadın girişimciliği ekonomik kalkınmanın anahtarı” “Kadın girişimciliği ekonomik kalkınmanın anahtarı”

MOBİL KISIRLAŞTIMA ARACI AYLARDIR İLÇE İLÇE GEZİYOR!

Çanakkale İl Özel İdaresi Doğa Koruma ve Milli Parklar Çanakkale İl Şube Müdürlüğü ile ortak Kırsal kesimde yaşayan sokak hayvanlarının yaşadıkları alanda, mobil sağlık aracı ile yerinde kısırlaştırma ve sağlık taraması projesi devem ediyor. Proje kapsamında Çanakkale merkez belediye, ilçe belediyeler ve beldelerin mücavir alanı dışında kalan köylerde, kırsal alanda, ormanlık alanlarda, yol kenarlarında mecburen yaşamlarını idame ettiren sahipsiz sokak hayvanlarının kontrolsüz üremelerini engelleyerek hem onların yaşam kalitesini arttırmak hem de halk sağlığı ve güvenliği açısından ileride yaşanabilecek herhangi bir olumsuz duruma karşı etkili olmak hedefleniyor.

BAKIMSIZ HAYVANLARIN TEDAVİLERİ DE YAPILIYOR

Sahipli ve Sahipsiz Sokak Hayvanlarına yönelik bu mobil sağlık hizmeti sayesinde kontrolsüz üremenin önüne geçmek, Sokak hayvanlarımızı kayıt altına alınarak popülasyonun belirlenmesi, Kısırlaştırma ve kayıt altına alınmış sokak hayvanlarının orman alanlarına ve şehir merkezlerine atılmasını engellenmek, Mobil kısırlaştırma aracı ile verilecek hizmet neticesinde bu hayvanlardan insanlara geçebilecek hastalıkları engellemek, Sokak hayvanları ile ilgili toplumsal şikayetlerin önüne geçmek, Kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın bakmış oldukları sahipli hayvanları içinde alamadıkları sağlık hizmetlerini bizzat yerinde sağlanıyor.

8 İLÇEDE TOPLAM 7 BİN 672 HAYVAN KISIRLAŞTIRILDI

Projenin başlamasından bugüne kadar Merkez, Bayramiç, Biga, Çan, Ezine, Lapseki ve Yenice ilçelerinde 1000’er adet olmak üzere 7000 adet sokak hayvanımızın kısırlaştırma ve sağlık taraması yapıldı. Çalışmalar şuanda Ayvacık ilçesinde devam ediyor. Ayvacık da şu ana kadar 672 adet işlem yapıldı. Bugün itibari ile 8 ilçede toplam 7bin 672 adet kısırlaştırma ve sağlık taraması yapıldı.

Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder yaptığı açıklamada; “Ayvacık ilçemizdeki çalışma tamamlanınca mobil ekiplerimiz Eceabat ve Gelibolu ilçelerimizde çalışmalarına devam edecektir. Çalışmalardaki hedef 10.000 sokak hayvanımızın kısırlaştırma ve sağlık taramasının yapılmasıdır” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

Editör: Ahmet Tunç